Pacienti është në qendër të asaj që ne bëjmë

Vlerat tona rreth cilësisë, sigurisë, komunikimit dhe shërbimit i vendosin pacientët në qendër të gjithçkaje që bëjmë.

 

Vendet e klinikës në Illinois

Mjekë të certifikuar nga Bordi

Vizitat e pacientëve çdo vit

Vizioni ynë është i qartë

Prairie do të jetë lider në kujdesin cilësor, të dhembshur, gjithëpërfshirës kardiovaskular dhe do të krijojë një vend të mrekullueshëm për të punuar.


Mirë se vini në Prairie Cardiovascular

Prairie Cardiovascular filloi si një organizatë pioniere dhe vazhdon ta ndjekë atë traditë përmes trajtimeve inovative dhe programeve të gjera kërkimore dhe zhvillimi. Historia e saj daton në vitin 1979 kur James T. Dove, MD, parashikoi një praktikë më të madhe kardiovaskulare në Illinois qendror dhe jugor bazuar në moton "Cilësi, i dhembshur, kujdes personal". Kujdesi që marrin pacientët në Prairie shkon përtej përsosmërisë teknike.

Në vitin 1982, kur Dr. James Dove themeloi Prairie Cardiovascular në Springfield, Illinois, qëllimi i tij ishte t'u ofronte pacientëve kujdesin më të avancuar të zemrës, ndërkohë që ende u ofronte atyre kujdes të dhembshur dhe personal. Ai arriti të krijojë atë platformë të përsosmërisë për Prairie. Ky synim mund të shihet përmes veprimeve të më shumë se 70 mjekëve të certifikuar nga bordi dhe 45 klinikave në Illinois.

Në përputhje me angazhimin tonë për të mbetur pionierët kryesorë të përparimeve në teknologjitë që shpëtojnë jetë, Prairie është një lider kombëtar në inovacionin dhe zhvillimin e procedurave të reja diagnostikuese dhe trajtimi.

Zemra e asaj që ne bëjmë

Ne flasim nga zemra dhe marrim kohë për të dëgjuar. Vlerat tona rreth cilësisë dhe sigurisë, komunikimit dhe shërbimit i vendosin pacientët në qendër të gjithçkaje që bëjmë.

Mendimi Inovativ

Kardiologët Prairie janë në ballë të luftës kundër sëmundjeve të zemrës. Me teknologjinë më të fundit, ata janë të fiksuar pas gjetjes së mënyrave të reja dhe krijuese për t'ju kthyer përsëri në jetën tuaj.

Partneritet & Bashkëpunim

Kardiologët e Prairie punojnë në bashkëpunim dhe bashkëpunim me mjekun tuaj referues për të siguruar që kujdesi juaj të jetë maksimal dhe i përshtatur për nevojat tuaja si individ.

Themeluesi ynë, Dr. James Dove

2 gusht 1939 – 7 nëntor 2010

“Pjesa më e kënaqshme e punës sime si kardiologe është të ndihmoj pacientët dhe familjet e tyre në një sëmundje të vështirë dhe stresuese. Të shoh njerëzit të rifitojnë shëndetin e tyre dhe të kthehen në punën dhe familjet e tyre është ajo që më shtyn të bëj më të mirën për pacientët e mi.”

Dr. James Dove, një vendas në Ohajo, ishte një forcë që ndryshoi peizazhin mjekësor të Springfield.

Dr. Dove u transferua këtu në 1973 për të punuar në klinikën Springfield. Ai u përfshi në mënyrë aktive me kërkimin dhe zhvillimin dhe deri në vitin 1979, ai kishte themeluar Prairie, me synimin për të ofruar kujdes mjekësor më të avancuar për njerëzit jashtë zonave metropolitane, sipas Dr. Marc Shelton, President, Prairie Cardiovascular, i cili u rekrutua nga Dove 18 vjet më parë për t'u bërë mjeku i 12-të i Prairie.

Ne i shërbejmë të gjithë Illinois-it në jug të I-80. Për shkak të Prairie, njerëzit tani vijnë në Springfield për lloje të tjera të kujdesit, si dhe për zemrën - pulmonare, gastrointestinale, onkologji, kirurgji. Është e pazakontë që një grup mjekësor të shtrihet në 43 zona rurale siç bën Prairie. Ky ishte vizioni i Jim-it gjatë gjithë kohës, por edhe ai duhej të habitej pak se si është rritur. Ne numërojmë lehtësisht më shumë se 100,000 vizita të pacientëve çdo vit.

Shtrirja e Dove shtrihet shumë përtej Illinois. Ai shërbeu si president i Kolegjit Amerikan të Kardiologëve, i cili ka 39,000 anëtarë. "Ata nuk e marrin njëri-tjetrin lehtë," thotë Shelton. “Jim punonte jashtëzakonisht shumë. Kardiologët shpesh punojnë gjatë gjithë ditës dhe gjithë natës. Unë nuk mendoj se Jim ka punuar ndonjëherë më pak se 12 orë në ditë.”

Misioni i Prairie u krijua nga kjo moto e thjeshtë:

“Të shërbejmë në mënyrë optimale pacientëve tanë dhe mjekëve të tyre në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare me dhembshuri dhe dinjitet, sigurimin e cilësisë, kërkimit dhe edukimit.”

Kujdes Unik

Prairie ka krijuar programe unike të krijuara për t'u shërbyer më mirë pacientëve tanë dhe komuniteteve që ne u shërbejmë. Nga STAT Heart to See You in 7, Prairie vendos zemrën tuaj të parën.

Trajtime unike

Prairie ka pioniere trajtime novatore që ju kthejnë në jetën tuaj në më pak kohë dhe me shërim më të shkurtër.

Një sistem unik

Që nga viti 1875, Motrat Spitalore të Shën Françeskut janë kujdesur për pacientët në Illinois, Wisconsin dhe vende të tjera në Shtetet e Bashkuara dhe në mbarë botën. sot, Sistemi shëndetësor i motrave spitalore (HSHS) është një sistemi shumëinstitucional i kujdesit shëndetësor që kujdeset për pacientët në 14 komunitete në Illinois dhe Wisconsin. 

Me 15 spitale, shumë qendra shëndetësore dhe klinika me bazë në komunitet, afro 2,300 partnerë mjekë dhe më shumë se 14,600 kolegë, HSHS është e përkushtuar ndaj misionit të saj “për të zbuluar dhe mishëruar dashurinë shëruese të Krishtit për të gjithë njerëzit nëpërmjet shërbesës sonë të kujdesit shëndetësor françeskan me cilësi të lartë.”

HSHS vazhdon të avancojë misionin e saj përmes strategjisë së saj të integrimit të kujdesit duke punuar ngushtë me partnerë mjekë në Illinois dhe Wisconsin për të ofruar kujdes me cilësi të lartë, me në qendër pacientin. Së bashku, ne përpiqemi të sigurojmë që çdo pacient që hyn në sistemin tonë të ketë akses të pandërprerë në programet e shëndetit dhe mirëqenies, kujdesin parësor dhe të specializuar, dhe kujdesin akut dhe pas akut.

Nëpërmjet angazhimit të tyre ndaj strategjisë sonë të integrimit të kujdesit, partnerët e mjekëve HSHS koordinohen ngushtë me kolegët tanë të spitalit dhe klinikës për t'u ofruar pacientëve tanë kujdes holistik që plotëson nevojat e tyre individuale.

Duke nxitur teknologjia më e fundit, duke theksuar rëndësinë e marrëdhënieve, dhe duke jetuar vlerat e saj, HSHS po bën një ndryshim pozitiv në jetën e pacientëve dhe familjeve të cilave është e privilegjuar t'u shërbejë.

Histori suksesi të pacientit

 Historitë na frymëzojnë. Tregimet na ndihmojnë të ndiejmë një ndjenjë lidhjeje me të tjerët. Historitë janë pjesë e diçkaje më të madhe se ne. Në zemrën e tyre, historitë na ndihmojnë të shërohemi. 

Gretchen Peters-Hantel

Valvula artificiale të dyfishta të zëvendësuara nga TAVR

Bëhuni një pacient në preri

Doctors of Prairie janë liderë kombëtarë në kujdesin ndaj zemrës dhe enëve të gjakut. 

Njoftimi për Mosdiskriminim: Albanian

Prairie Cardiovascular është një mjek dhe APC i kujdesit dhe trajtimeve shëndetësore kardiovaskulare në shumë vende në të gjithë Illinois-in qendror. Organizata jonë ofron kardiologët më të mirë në shtet, me saktësi të njohur kirurgjikale dhe këshilla profesionale për shqetësimet që lidhen me zemrën. Ne testojmë dhe trajtojmë mjekësisht për të gjitha simptomat e zakonshme të zemrës si dhimbje gjoksi, hipertension, presion të lartë të gjakut, murmuritje, palpitacione, kolesterol të lartë dhe sëmundje. Ne kemi disa vendndodhje duke përfshirë qytetet kryesore si Decatur, Carbondale, O'Fallon dhe Springfield.