Venë, venë - IKUR!

Klinika Prairie Vein ofron mundësi trajtimi për ata që luftojnë me problemet kozmetike dhe mjekësore të venave në këmbë. Shumica e planeve të sigurimit mbulojnë procedurat tona minimale invazive. Mos lejoni që venat e shëmtuara të ndikojnë në cilësinë e jetës suaj!

0%

 

 

Vlerësimi i Venave të Zemrës Prairie

Merrni këtë kuiz të thjeshtë për të mësuar më shumë për shëndetin e venave tuaja.

Filloni duke klikuar butonin më poshtë.

1 / 5

A keni ndonjë nga simptomat e renditura më poshtë:

2 / 5

A janë simptomat më keq në fund të ditës?

3 / 5

A përkeqësohen me qëndrimin e gjatë në këmbë?

4 / 5

A përmirësohen simptomat me ngritjen e këmbëve?

5 / 5

A keni ndonjë nga gjetjet e mëposhtme:

0%

Shijoni përsëri këmbët tuaja

Pavarësisht nëse shqetësimet tuaja janë thjesht kozmetike ose keni këmbë të lodhura dhe të dhimbshme në lidhje me venat e shëmtuara në këmbët tuaja, Klinika Prairie Vein është vendndodhja kryesore për vlerësim dhe trajtim gjithëpërfshirës.

Specialistët e sëmundjeve venoze në klinikën Prairie Vein mund të vlerësojnë dhe trajtojnë venat që ju pengojnë të shfaqni këmbët tuaja. Mjekët tanë, të cilët janë të certifikuar në bordin e mjekësisë vaskulare, kardiologjisë dhe kirurgjisë vaskulare, ofrojnë trajtime moderne për sëmundjet venoze. Çdo mjek është trajnuar për të ofruar trajtime cilësore dhe gjithëpërfshirëse për sëmundjen tuaj venoze për të ndihmuar në arritjen e qëllimit tuaj për këmbë të shëndetshme.

Ne e kuptojmë se mund të keni mundësi të tjera për trajtimin e venave tuaja, por asnjëra nuk ofron shërbime të gjera në një vend të vetëm që mund të ofrojnë mjekët e Prairie.

Çfarë i shkakton venat me variçe?

Në venat normale, valvulat e vogla të njëanshme drejtojnë rrjedhën e gjakut. Në disa njerëz – për shkak të historisë familjare, shtatzënisë ose faktorëve të tjerë rreziku, apo edhe një pune që kërkon që ata të jenë në këmbë – këto vena mund të mos funksionojnë mirë. Kur ato ndodhin, gjaku rrjedh prapa aty ku grumbullohet dhe rritet presioni. Të dobësuara dhe të dëmtuara nga ky proces, venat bëhen të zmadhuara, të përdredhura dhe të ngjashme me litarin - të dukshme pranë sipërfaqes, më së shpeshti në këmbë dhe kyçe.

Trajtimet e venave me variçe

 
Mjekët në klinikën Prairie Vein ofrojnë trajtime gjithëpërfshirëse për menaxhimin e sëmundjeve venoze. Kjo perfshin:

Terapia e kompresionit

sclerotherapy

Ablacioni i venës safene ose degëve të saj

Varithena (R)

Flebektomi ambulatore

 

Mjeku juaj do t'i diskutojë këto opsione me ju për të zhvilluar një plan të synuar për të adresuar shqetësimet tuaja dhe për të rivendosur cilësinë e jetës tuaj.

Çfarë duhet të prisni në vizitën tuaj

 

Pasi të caktoni një takim për të parë një nga specialistët tanë të sëmundjeve venoze, mund të prisni kujdes të dhembshur. Gjatë takimit tuaj, ju do të takoni mjekun tuaj dhe së bashku do të rishikoni simptomat tuaja, çdo trajtim të mëparshëm të venave që mund të keni pasur dhe qëllimet tuaja për trajtimin.

 

Mjeku do të ekzaminojë me kujdes dhe tërësisht këmbët tuaja. Ju mund të keni nevojë për një ultratinguj për të vlerësuar se cilat vena funksionojnë siç duhet dhe cilat jo. Bazuar në këtë informacion, mjeku juaj do të zhvillojë një plan trajtimi gjithëpërfshirës të krijuar vetëm për ju.

 

Përpara se të filloni ndonjë trajtim, të gjitha procedurat do të para-certifikuara me kompaninë tuaj të sigurimit pasi shumë nga këto trajtime mbulohen nga shumica e planeve të sigurimit.

Decatur

Instituti i Zemrës Prairie në Spitalin e Shën Marisë HSHS
1800 E. Bregu i Liqenit Dr.
Dekatur, IL 62521

Springfield

Instituti i Zemrës Prairie në Spitalin HSHS St
619 Mason Lindor
Springfield, IL Përshkrim i Shkurtër: 62701

O'Fallon

Prairie Heart and Vascular Institute në HSHS St. Elizabeth's Hospital
3 Blvd St. Elizabeth.
O'Fallon, IL 62269

Effingham

Instituti i Zemrës Prairie në Spitalin HSHS St. Anthony
503 N. Maple St.
Effingham, IL 62401

Daniel Cox, MD

Kirurg vaskular

Specialty: Kirurgji Vaskulare, Kirurgji
Nënspecialiteti: Mjekësi Vaskulare

Vendndodhja e klinikës me kohë të plotë: HSHS Spitali i Shën Elizabetës
Klinika Outreach: HSHS St. Joseph's Hospital-Highland

Amit S. Dande, MD

kardiolog

Specialty: Kardioligji
Nënspecialiteti: Ndërhyrëse

Vendndodhja e klinikës me kohë të plotë: HSHS Spitali i Shën Mërisë
Vendndodhja e kontaktit: HSHS Medical Group Prairie Cardiovascular Mattoon Clinic

Aman Khurana, MD

kardiolog

Specialty: Kardioligji
Nënspecialiteti: Ndërhyrja vaskulare periferike, sëmundje venoze

Vendndodhja e klinikës me kohë të plotë: HSHS Spitali St
Klinika Outreach: Spitali HSHS Shën Françesku, Spitali HSHS Shën Antoni

Gabor Matos, MD

kardiolog

Specialty: Kardiologji, Kardiovaskulare
Nënspecialiteti: Ndërhyrje, Ndërhyrje vaskulare periferike, Sëmundje venoze

Vendndodhja e klinikës me kohë të plotë: HSHS Spitali St
Klinika Outreach: Prairie Cardiovascular në Macomb, Spitali Komunitar Pana, Spitali Komunitar Illini

Colleen J. Moore, MD

Kirurg vaskular

Specialty: Kirurgjia Vaskulare

Vendndodhja e klinikës me kohë të plotë: HSHS Spitali St
Klinika Outreach: HSHS Spitali St. Anthony

Njoftimi për Mosdiskriminim: Albanian