PAD {Sëmundja e Arterieve Periferike} është ngushtimi i enëve të gjakut që bartin gjakun jashtë zemrës dhe shpesh kalon pa u vënë re. Ngushtimi shkaktohet nga një grumbullim i pllakave brenda enëve të gjakut. Ndërsa anija bëhet më e ngushtë, gjaku nuk mund të rrjedhë dhe të dërgojë oksigjen dhe lëndë ushqyese në këmbët, krahët dhe trurin tuaj.

Faktoret e rrezikut

Faktori kryesor i rrezikut është pirja e duhanit. Faktorë të tjerë rreziku përfshijnë diabetin, obezitetin, presionin e lartë të gjakut dhe kolesterolin e lartë në gjak. Një histori familjare e PAD, sëmundje të zemrës ose goditje në tru gjithashtu mund të rrisë rrezikun tuaj.

COLEEN J. MOORE, MD

Kirurg vaskular

Merrni kuizin tonë për të parë nëse kualifikoheni për tonin Programi i ri SET.

SET (Terapia me ushtrime të mbikëqyrura) është një program i ri për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave tuaja dhe për të ulur rrezikun e problemeve të zemrës në të ardhmen që vijnë nga PAD.

 • MM prerje DD prerje YYYYY

SHOES
OFF PËR
SHËNDETSHËM
Këmbët

ZHVUR KEMBET TUAJ
& shikoni për simptomat e mëposhtme:

 • Lodhje, rëndim, ngërçe në këmbë
 • Gishtat ose këmbët e zbehta ose kaltërosh
 • Dhimbje në këmbë gjatë ecjes që ndalet me pushim
 • Plagët e ngadalta shëruese në këmbë ose këmbë
 • Çngjyrosje e verdhë e thonjve tuaj
 • Rritje e dobët e thonjve ose e flokëve

A jeni në rrezik?

 • Jeni 50 vjeç apo më i vjetër?
 • A pini duhan apo përdorni produkte të duhanit?
 • A keni pirë duhan apo keni përdorur ndonjëherë produkte të duhanit?

A keni ndonjë nga të mëposhtmet?

 • Diabet
 • Kolesteroli lartë
 • Presioni i lartë i gjakut
 • Historia Familjare e PAD

 

Nëse keni ndonjë nga simptomat ose i jeni përgjigjur "Po" ndonjë pyetjeje, pyesni mjekun tuaj nëse duhet të testoheni për PAD.

Ose telefononi 217-757-6120 për të caktuar një takim me një nga Specialistët Vaskularë të Prairie për të parë nëse mund të merrni pjesë në terapinë tonë të ushtrimeve të mbikëqyrura (SET).
SET është një program i ri për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave tuaja dhe për të ulur rrezikun e problemeve të zemrës në të ardhmen që vijnë nga PAD.